Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Eποχή για Λευκές Τρούφες!

'Ενα απο τα ποιό ακριβά υλικά στον κόσμο. Η λευκή τρούφα ή Tartufo biancho πού ευδοκιμεί κυρίως στην περιοχή Piedmonte της Ιταλίας  μεγαλώνει κάτω απο την έδαφος. Το εντοπίζουν τα αγριογούρουνα και ειδικα εκπαιδευμένοι σκύλοι. Προσπάθειες παραγωγής τους έχουν γίνει καί στην Ελλάδα.
Η αξία τους υπερβαίνει την τιμή του χρυσού κάποιες χρονιές και η εποχή συγκομιδής τους αρχίζει  με τα πρωτοβρόχια, περίπου τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και Ιανουάριο. Από €3,500 το κιλό! Η αξία ανεβαίνει αναλόγως ποιότητας και μεγέθους.
Στην Ιταλία ένα πίατο μακαρόνια με λίγα τρίμματα τρούφας κοστίζει περίπου €50. Αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι μία γεύση πολύ διαφορετική, έχει μυρωδιά φυσικού αερίου και ανήκει στην οικογένεια των μύκητων-μανιταριών.












www.lamiacucina.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου