Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τα food festivals του φθινοπώρου

Έαν έχετε χρονο και...χρήμα θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία να πάτε σε ένα απο τα παρακάτω φεστιβάλς:

                                                 Φεστιβάλ τυριού - Ουαλία
Το μεγαλύτερο cheese event της Βρετανίας φέτος μεταφέρθηκε στο Κάρντιφ. Αναζητήστε τους νικητές των βραβείων Βρετανικού Τυριού, δοκιμάστε από μια τεράστια ποικιλία και πάρτε μαζί σας κάποια από τα 450 είδη βρετανικών και ιρλανδικών τυριών. Θα βρείτε επίσης τοπικά κρασιά, μπίρες και ciders (27-28/9).
www.thecheeseweb.com

                                          Φεστιβάλ Λευκής Τρούφας - Ιταλία
Στο φημισμένο Φεστιβάλ Λευκής Τρούφας της Άλμπα θα συναντήσετε τους μεγαλύτερους σεφ του κόσμου, θα πάρετε μέρος στη φουάρ τρούφας, θα κάνετε γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής κι αν έχετε την απαραίτητη πρόσκληση, μπορείτε να συμμετάσχετε στη δημοπρασία τρούφας. Στην αγορά θα βρείτε επίσης τοπικά τυριά, γλυκά και κρασιά (4/10-9/11).
http://www.fieradeltartufo.org/
                                                 Oktoberfest - Γερμανία
Ροδαλοί Βαυαροί με παραδοσιακές στολές σε καλωσορίζουν με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι και σε βάζουν αμέσως στο πνεύμα της γιορτής. Το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, μετρά 175 χρόνια ζωής και είναι the place to be για τους απανταχού λάτρεις της μπίρας (20/9-5/10).
www.oktoberfest.de

                                              Φεστιβάλ οστράκων - Ιρλανδία
Τεράστια πλατό με όστρακα, άφθονη μπίρα Guinness, live μουσικές και πλήθος κόσμου στο πιο διάσημο φεστιβάλ οστρακοειδών στην Ιρλανδία, στην πόλη Galway. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το πάρτι των εγκαινίων, το κόστος είναι 150 λίρες, ενώ η συμμετοχή σας στη γευσιγνωσία οστράκων θα σας κοστίσει 110 λίρες (25-28/9).
http://www.galwayoysterfest.com/


Αγορά κρεμμυδιού - ΓερμανίαΙδρύθηκε το 1635 και συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο γεγονός στη Γερμανία. Μια τεράστια αγορά όπου θα βρείτε πλήθος συνταγών με βάση τα κρεμμύδια, σούπες, κέικ, ψωμιά, το κλασικό βραστό (stew) και, φυσικά, λουκάνικα. Παράλληλα, περισσότεροι από 100 περφόρμερ αναλαμβάνουν να σας διασκεδάσουν με τα σόου τους (10-12/10).
http://www.weimar.de/

Φεστιβάλ Κάστανου - Γαλλία Τρεις τόνοι κάστανα, 6.000 λίτρα ciders, τοπικές σπεσιαλιτέ με βάση το κάστανο αλλά και διάφορες άλλες λιχουδιές από τις γύρω περιοχές συνθέτουν το Φεστιβάλ Κάστανου στο χωριό Mourjou. Δοκιμάστε σπάνιες συνταγές και διασκεδάστε με πλανόδιους περφόρμερ και μουσικούς που παίζουν από τζαζ μέχρι γαλλικό φολκλόρ (18-19/10).
http://www.foirechataignemourjou.fr/

Πηγή: http://www.athinorama.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου