Η βιοδυναμική καλλιέργεια βασίζεται στην ακριβή παρατήρηση ώστε να είναι σε ισορροπία με τη φύση. Η ιδέα έχει τις ρίζες της στον 20ο αιώνα στον Αυστριακό φιλόσοφο Ρούντολφ Στάινερ. Το βιοδυναμικό κρασί δεν είναι μόνο 100% οργανικό, αλλά επιπρόσθετα ο παραγωγός έχει κάνει σκληρή προσπάθεια στη διαδικασία συγκομιδής και καλλιέργειας των αμπελιών. Έτσι έρχεται πιο κοντά και συντονίζεται με τη φύση, όπως για παράδειγμα παρακολουθεί τα άστρα και τους πλανήτες . Ο στόχος της βιοδυναμικής αμπελουργίας είναι να δει το αμπέλι σαν έναν ολοκληρωμένο ζωντανό οργανισμό. Όλα σχετίζονται με το έδαφος, τα έντομα, τη βλάστηση ακόμα με τα ζώα, τα οποία ζουν στα αμπέλια. Όλα αυτά μαζί προσφέρουν την αρμονία σε αυτά τα απίστευτης ποιότητας και γεύσης κρασιά!
Από τις καλύτερες ποιότητες κρασιών βιοδυναμικής καλλιέργειας ανήκουν στην Lalou Bize Leroy.
Και επειδή η παρατήρηση κοστίζει οι τιμές του ξεκινούν από 6€ και φτάνουν τις 3.000€!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου