Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πανάκριβα και ανθυγεινά...

Το να φας ή να παραγγείλεις από τις αλυσίδες fast food, μπορεί να είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση αλλά νομίζεις ότι είναι και φθηνή; Όταν για ένα χάμπουργκερ με πατάτες πληρώνεις 6 ευρώ;  Για ένα παιδικό μενού, ένα τόστ, μίνι μερίδα πατάτες και γαλατάκη,  πληρώνεις 4 ευρώ; Με 6 ευρώ μπορείς να μαγειρέψεις σπίτι σου για 4 άτομα και να ξέρεις τι τρως. Με 6 ευρώ μπορείς να φτιάξεις από ένα ταψί παστίτσιο, όσπρια, μέχρι και χοιρινά φιλετάκια με πουρέ. Me 4 ευρώ φτιάχνεις 10 τοστ! Φτιαγμένα με υλικά που ξέρεις και σε ελάχιστο χρόνο. Άσε που μπορείς να φτιάξεις αρκετό φαγητό για να φας μεσημέρι και βράδυ.
photo:hotscreensaver.com
Καταλαβαίνω τα κόστη που έχει του οποιουδήποτε τύπου εστιατόριο, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, υπάλληλους, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, δημοτικά τέλη, διαφήμιση, προμηθευτές και ότι άλλο μου διαφεύγει, αλλά στάσου…. την πρώτη υλη την αγοράζουν στο 1/5 της τιμής που τα αγοράζουμε εμείς από τις υπεραγορές και στην τελική αποτείνονται σε ανθρώπους που δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και που θα ήθελαν να μπορούν να τρώνε ποιοτικά και φθηνά. Τα εστιατόρια της ΙΚΕΑ είναι ένα καλό παράδειγμα. Με 5.50 ευρώ το άτομο τρως πρώτο, κυρίως, επιδόρπιο και αναψυκτικό. Τα βρίσκω γευστικά επίσης για την τιμή τους.  Δεν γίνετε να αντιγράψουν την φόρμουλα και να δώσουν καλύτερα και πιο φθηνά πιάτα? Άσε και που το περιβάλλον είναι αξιοπρεπέστατο, δεν μυρίζει τηγανίλα και είναι πεντακάθαρο.
Ευελπιστώ ότι αυτή η κρίση θα μας φέρει και καλά πράγματα. Π.χ να μπορούμε να απολαμβάνουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε λογικές τιμές, έστω σε τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου