Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Χαλούμι

Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι.Έχει άσπρο χρώμα και σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν λειώνει στην υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά το ψήσιμό του. Τρώγεται μαγειρεμένο σαγανάκι, ψητό, σε σαλάτες και μέσα σε πίτες.

Δείτε τη συνταγή για χαλουμοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου