Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στο γραφείο και ιστορίες για αγρίους. Part 1


Δεν ξέρω από που να αρχίσω να διηγούμαι τις περιπέτειες του φετινού καλοκαιριού… Από το που πήγαμε; τι φάγαμε; τι είδαμε; Θα το πηγαίνω σε κεφάλαια γιατί αλλιώς θα χαθώ στην υπερπληροφόρηση της μνήμης μου!

Part 1, Επίδαυρος, Ναύπλιο

Η θρυλική έξοδος από τας Αθήνας έγινε στις 30 Ιουλίου με προορισμό τον Κέβιν Σπεΐση! Φυσικά όλοι ξέρετε που βρήκα τον Κέβιν, δεν είναι κρυφό. Όπως κάθε φορά που πάω Επίδαυρο, πριν τη παράσταση σταματάω, για αρνάκι σούβλας με φρεκοψημένες σπιτικές πατάτες, στο Πέρασμα στη Νέα Επίδαυρο και μετά την παράσταση, μαγειρευτά, στη Μουριά στη Παλαιά Επίδαυρο, πάνω στο κύμα. Μαγεία! Δεν σας κρύβω ότι όταν η παράσταση είναι βαρετή και μετά από τόσο φαγητό, κλείνω λίγο τα ματάκια και επειδή με ξέρω καλά πια, αποφεύγω τις μπροστινές θέσεις γιατί δεν μπορείς να διαφύγεις εύκολα. Ευτυχώς η ερμηνεία του Κέβιν Σπεΐση ως Ριχάρδος ο Γ’ ήταν για τα δικά μου δεδομένα συγκλονιστική. Επιτέλους ένας ηθοποιός χωρίς μαρνιέρα.  Υπέροχος.   



Η επόμενη μέρα μας βρήκε στο Ναύπλιο για παγωτά στον Ιταλό Μarcello της Antica Gelateria di Roma, μεταξύ της κεντρικής πλατείας και των καφέ πάνω στη θάλασσα.. Η φήμη του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της Αργολίδος. Θα τολμούσα να πω ότι είναι πασίγνωστος σε όλους τους γκουρμέ της Ελλάδας και όχι αδίκως.  Σπιτικά, ολόφρεσκα και γεύσεις που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Καφεδάκι με θέα το Μπούρτζι. To μυαλό σιγά σίγα προσαρμόζετε στη νέα πραγματικότητα μακριά από το θόρυβο και τη πίεση της Αθήνας.  Επόμενος σταθμός Μάνη. Μας πήρε, λόγο έλλειψης GPS, 4 ώρες να φτάσουμε! Η συνέχεια στο Part 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου