Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή

Αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Υλικά

1 μπούτι αρνάκι φρέσκο
1 σκόρδο
Φρέσκο βούτυρο Κερκύρας 
Μυρωδικά (ο, τι θέλετε, κατά πρότίμηση φρέσκα)
Λεμόνι
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι (γλυκό ή καυτερό αναλόγωσ προτιμήσεων) 
1 λαδόκολλα

Σκεύη
1 Μεγάλο ταψί

Παρασκευή

Πλένουμε το μπούτι και τρίβουμε το λεμόνι πάνω του. Ανοίγουμε σχισμές 3-4 εκ. σε όλο το μπούτι. Το αλείφουμε με το βούτυρο και βάζουμε στις σχισμές σκόρδο, δεντρολίβανο, φρέσκια ρίγανη και ό,τι άλλο θέλουμε. Σφραγίζουμε τις σχισμές με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ό,τι μπαχαρικό θέλουμε όλο το μπούτι και το τυλίγουμε στην λαδόκολλα. 
Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα και τον χαμηλώνουμε στους 200. Τοποθετούμε το ταψί μας μέσα και το αφήνουμε να ψηθεί για μια ώρα περίπου.  Έπειτα, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να ροδίσει (για όση ώρα χρειάζεται, περίπου 15-20 λεπτά). Το αρνάκι είναι έτοιμο.
Ιδανικό συνοδευτικό είναι οι πατάτες φούρνου  που μπορούν να ψήνονται ταυτόχρονα. Μια απλή και δροσιστική πράσινη σαλάτα με ρόδι και κρασί κόκκινο ή λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου