Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή : Χωριάτικη πίτα με βοδινό συκώτι και νεφρά

Δύσκολη συνταγή αλλά νόστιμη. Τρώγετε ευχάριστα ακόμη και κρύα για να μήν πάει χαμένος τόσος κόπος σε περίπτωση που δέν προλάβετε να την φάτε την ίδια μέρα!

Yλικά

2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
500γρ. βοδινό συκώτι, κομμένο σε κύβους
500γρ. βοδινά νεφρά, κομμένο σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
1 ½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κύβος διαλυμένος σε 2 ποτήρια νερό

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες. Μόλις   μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και κρατάμε το λάδι. Στο ίδιο λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε τα συκωτάκια και τα νεφρά. Μόλις κατεβάσουν τα υγρά τους, τα αφαιρούμε από το λάδι και χρησιμοποιούμε καινούργιο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας το μισό κρασί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Μόλις κατεβάσουν τα υγρά τους αφαιρούμε το λάδι και χρησιμοποιούμε νέο μαζί με το υπόλοιπο κρασί. Την τελευταία φορά προσθέτουμε και τα λαχανικά, το αλεύρι και το νερό με τον κύβο. Αλατοπιπερώνουμε.
Στο μεταξύ λαδώνουμε το ταψί. Απλώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα  ένα ένα. Από πάνω σταυρώνουμε με ένα ακόμη φύλλο για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και κλείνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και κάνουμε το ίδιο. Απλώνουμε ένα ένα φύλλο λαδώνοντάς τα και το τρίτο σταυρωτά. Κλείνουμε βάζοντας τα φύλλα από κάτω και τα γυρίζουμε. Αλείφουμε με το αυγό την επιφάνεια για να ροδίσει.  Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει  και μετά χαμηλώνουμε. Είναι έτοιμο σε 20-30 λεπτά


Video συνταγής: http://www.youtube.com/watch?v=wGfB58_g8gI&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου