Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή : Κυπριακοί Κεφτέδες

Υλικά
1 κιλό κιμά (μισό χοιρινό μισό μοσχαρίσιο)
3 μέτριες πατάτες τριμμένες στην χοντρή μεριά του τρίφτη και στραγγισμένες για να φύγουν τα υγρά τους. 
2 αυγά 
¼ ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και στραγγισμένο
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στην χοντρή μεριά του τρίφτη
μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
τριμμένος δυόσμος
πιπέρι, αλάτι, 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Σκεύη

1 μεγάλο βαθύ  τηγάνι

Παρασκευή

Ζυμώνω όλα τα υλικά με τον κιμά. Πλάθω με τα χέρια μου το μείγμα και φτιάχνω μακρόστενα μπαλάκια. Τα τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν πάρουν καφέ χρώμα. Σερβίρονται με τηγανητές πατάτες. 

Video συνταγής: http://www.youtube.com/watch?v=gRD1QSVTfAI&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου