½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1βανίλια ολόκληρη ή σε σωληνάριο
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
2 κουταλιές σούπας σκόνη wasabi
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1βανίλια ολόκληρη ή σε σωληνάριο
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
2 κουταλιές σούπας σκόνη wasabi
Ετοιμασία
Ανακατέψτε τη ζελατίνη με ¼ του φλιτζανιού από την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την υπόλοιπη με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ανεβάστε τη φωτιά. Φτάστε το μείγμα στους 170 βαθμούς και τότε απομακρύνετε από το μάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αφαιρέστε το ξυλάκι της βανίλιας. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μη μείνουν σβόλοι. Χύστε το σε ξεχωριστά σκεύη ή σε ένα μεγάλο και τοποθετήστε τα/το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου