Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Κολοκυθόσουπα

Τον χειμώνα, λέμε τώρα, οι κόκκινες κολοκύθες  ευδοκιμούν. Στην κεντρική Ευρώπη αγαπάνε πολύ την σούπα της κόκκινης κολοκύθας και την βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα μενού. Είναι εύκολη σούπα και εγώ πρώτη φορά την είχα δοκιμάσει από τα χεράκια της μαμάς ενός φίλου μου Ελβετού. Με είχε μαγέψει η λεπτή γεύση της και το πόσο χορταστική ήταν. Στην Ελλάδα δεν την συνηθίζουμε στα σπίτια μας αλλά αφού υπάρχει στους πάγκους της λαϊκής γιατί όχι να την δοκιμάσετε; Είναι εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
2 πατάτες χωρίς την φλούδα, χοντροκομμένες
½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
½ φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
100 γραμμάρια βούτυρο
4-6 ποτήρια χλιαρό νερό
Τσιγαρίζουμε την κολοκυθά στο βούτυρο να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες, προσθέτουμε αρκετό νερό για να καλυφτούν τα υλικά και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Μόλις απορροφηθεί το νερό δείτε εάν έχουν μαλακώσει τα υλικά, όχι να λιώσουν. Σε περίπτωση που δεν έχουν μαλακώσει προσθέστε ακόμη λίγο νερό. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σουρώστε τα και κρατήστε το ζωμό τους. Τα λιώνετε και προσθέτετε σιγά-σιγά μέρος από τον ζωμό μέχρι να έχετε παχύρευστη υφή βελουτέ. Προσθέστε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και είναι έτοιμη! Μπορείτε να κάνετε  ντεκόρ με την κρέμα η  με λάδι (ελιόλαδο η λάδι τρούφας) για να την παρουσιάσετε πιο γκουρμέ. Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου