Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Xοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου

Το χειμώνα μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός αλμυρoύ-γλυκού. Στην γερμανική κουζίνα είναι κοινότυπος, στην ελληνική δεν είναι και τόσο σύνηθες. Δέν θυμάμαι άλλο φαγητό, με αυτό τον συνδυασμό, πέρα απο το χοιρινό με κυδώνια,  
Οι χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου είναι από τα πιο εύκολα, ασυνήθιστα και γρήγορα πιάτα μου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνετε και με χυμό από δαμάσκηνα, απλά αντικαθιστούμε το 1 ποτήρι χυμό μήλου με δαμάσκηνου. Για τις γιορτές το κάνω και με φιλέτα μοσχαρίσια. Enjoy!

4 Χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι χυμό μήλου
1 σφηνάκι Κονιάκ
100 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Πιπέρι

Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο τις μπριζόλες, σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό μήλου. Σε 10 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μετά από  5 λεπτά προσθέτουμε το μελί, μόλις διαλυθεί, αλάτι πιπέρι και μετά από 10 λεπτά το βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.


4 σχόλια:

  1. Ακούγεται ιδιαίτερο, απλό και πολύ ξεχωριστό!!
    Θα δοκιμασθεί οσονούπω με φιλέτα :)
    Οι Γιορτές όλο και πλησιάζουν!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. George, σε ευχαριστώ που με ενθαρρύνεις με τα σχόλια σου. Εύχομαι να σου αρέσει και εάν έχεις παρατηρήσεις, θέλω να είσαι αυστηρός! Καλές Γιορτές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία η συνταγή σου. Συνταγές για μπριζόλες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ! Είναι πανεύκολη και yummy. Άμα βρείς χρόνο να την φτιάξεις, περιμένω σχόλια. Την εκδοχή με το μοσχάρι-βοδινό την κάνω κάθε Χριστούγεννα και αρέσει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή