Πέτυχα φρέσκο καθαρισμένο αρακά στο μανάβικο της γειτονιάς και δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Η γιαγιά μου ήτανε της παλιάς σχολής μαγείρισσα, τσιγάριζε τα πάντα με μπόλικο ελαιόλαδο και έτσι την τίμησα δέοντος σήμερα με αυτή τη συνταγή της.
1 κιλό αρακά φρέσκο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (λευκό κατά προτίμηση)
2 καρότα σε ροδέλες1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κύβους
1 κουτί ντοματίνια ολόκληρα
Άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα καρότα, την πατάτα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον αρακά μαζί με 2 ποτήρια νερό (αρκετό για να καλύψει τα υλικά), τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Όταν αποροφήσει τα υγρά του, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και όταν είναι χλιαρό το σερβίρουμε. Τα κοκκινιστά τα βρίσκω ακόμη πιο νόστιμα όταν είναι κρύα… Μούρλια! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
Υπέροχο φαίνεται. Ομολογώ ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ αρακά με οποιοδήποτε κρέας αλλά με κοτόπουλο θα το έτρωγα ευχαρίστως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως πάντα με την καλή κουβέντα η συμπατριώτισα μου του www.kopiaste.info . Είναι συνταγή της Βαρωσιώτισας γιαγιάς μου! Yummy πραγματικά. Eυχαριστώ Ήβη. Καλό Σ-Κ.xx
ΑπάντησηΔιαγραφήμμ μοσχομυριζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον αρακά συνήθως με μοσχαράκι τον φτιάχνω, ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε και με κοτόπουλο με την συνταγή της χρυσοχέρας γιαγιούλας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Κατερινάκι, καλό Σαββατοκύριακο!!!