Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή : Ossobuco αλ Μιλανέζε

Άλλοι ήταν παραλία αυτό το σαββατοκύριακο και άλλοι στον τόπο που ψηφίζουν... Έμενα με είχε πιάσει η μανία να μαγειρεύω...

Είχα πεθυμήσει μια γεύση από Μιλάνο και πέτυχα στα Βριλήσσια αυτό το σπάνιο είδος κρέατος, έχει μεδούλι το οποίο απαγορεύτηκε η πώληση και κατανάλωση του από την Ευρωπαϊκή ένωση την εποχή των τρελλών αγελάδων και κάπου εκεί σταμάτησα να γεύομαι, υποχρεωτικά, την αγαπημένη μου σούπα με ζωμό από κόκκαλα γεμάτα με μεδούλι και χοντροκομμένα λαχανικά. Όμως να που το ξαναβρήκα αλλά η τιμή του είναι τόσο ψιλή που αναγκαστικά να το κάνω gourmet πιάτο...


Για 2 άτομα

2 κομμάτι ossobuco (φιλέτο απο κότσι μοσχαρίσιο) ανά άτομο περίπου 350γρ.
Λίγο αλεύρι
100γρ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κοτσάνι σέλερι, τεμαχισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
2 κύβοι από ζωμό κοτόπουλου
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένος


Ετοιμασία
Αλευρώνουμε τα ossobuco και τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και από τις 2 μεριές. Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν προσθέστε το τεμαχισμένο κρεμμύδι μέχρι να γλασαριστεί. Προσθέστε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του, προσθέστε τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι, τους κύβους. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, το κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε το φύλλο δάφνης και το λάδι. Το βάζετε στο φούρνο για 2 ωρες στους 200 βαθμούς. ½ ώρα πριν το τέλος προσθέστε το μαϊντανό. Το κρέας θα είναι μαλακό και η σάλτσα θα έχει μελώσει. Συνδυάζετε τέλεια με πουρέ ή ριζότο και με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί Merlot η Shyrah για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Yummy!

2 σχόλια:

  1. Ακούγεται...super!!! Έχει δε και μια δόση "παρανομίας", που το κάνει ποθητό κι ακαταμάχητο :)
    Εξαιρετική συνταγή
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. George, πραγματικά, είναι πανέυκολο και πεντανόστιμο! Το δύσκολο είναι να βρείς τα ossobuco. Έαν έχεις κανένα κρεοπώλη στο κέντρο που έχει,σε παρακαλώ πολύ, ενημέρωσε με.
    Καλή συνέχεια συνοδοιπόρε foodbloger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή